Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τι μου αρέσει στο blogging...



Σε απάντηση της πρόσκλησης για μπλογκοπαιχνίδι από την Λία:

5 πράγματα που μου αρέσουν στο blogging:
1.       Να διαβάζω μπλογκς ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα και να συνειδητοποιώ πως δεν είμαι τόσο μόνη/διαφορετική όσο νόμιζα αλλά υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοιους προβληματισμούς
2.       Να διαβάζω σχόλια που αφήνετε στις αναρτήσεις μου και να απαντώ σε αυτά
3.       Να διαβάζω μπλογκς ατόμων με διαφορετικές απόψεις από τις δικές μου και να βλέπω την άλλη πλευρά των πραγμάτων, σκέψεις και μονοπάτια που ίσως δεν είχε πάει καν το μυαλό μου
4.       Να γράφω αυτά που σκέφτομαι, όπως τα σκέφτομαι, χωρίς να έχω στο μυαλό μου αν θα αρέσουν ή όχι. Στην πραγματικότητα δεν έχω καταφέρει να το πετύχω 100%.
5.       Με εξιτάρει το ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποιά από αυτά που γράφει ένας μπλογκερ ως γεγονότα της ζωής του είναι αληθινά, ποιά υπερβολικά και ποιά ανήκουν σε ένα καλοστημένο σενάριο. Να πρέπει να διαβάζω μέσα από τις γραμμές του κειμένου για να προσεγγίσω την αλήθεια.

5  πράγματα που δεν μου αρέσουν στο blogging:
1.       Το ότι δεν μπορώ να αναρτήσω δημοσιεύσεις από την δουλειά μου (πολύυυυ αργό το δίκτυο)
2.       Το ότι δεν γνωρίζω ακόμα κάποια εργαλεία για να διαμορφώσω το παρουσιαστικό του μπλογκ μου όπως θέλω (αλλά θα τα μάθω, που θα μου πάνε)
3.       Τα ανώνυμα σχόλια. Κι εγώ δεν χρησιμοποιώ το πραγματικό μου όνομα, αλλά έχω μια ταυτότητα
4.       Οι ανούσιες κόντρες και τα κακοπροαίρετα σχόλια που έχουν σκοπό να μειώσουν κάποιον. Ο κάθε μπλογκοχώρος ανήκει στον δημιουργό του και έχει δικές του απόψεις. Αν δεν μπορείς να κάνεις διάλογο ή ευγενή και ωφέλιμο αντίλογο, αν δεν μπορείς να σεβαστείς τον συγγραφέα και τις απόψεις του ακόμα κι αν οι δικές σου είναι διαφορετικές, τότε μην ασχολείσαι και πήγαινε παρακάτω. Δεν μειώνεις κανέναν άλλο από τον ίδιο σου τον εαυτό.
5.       Βλέπε νούμερο 5 σε αυτά που μου αρέσουν.

Θέλω με την σειρά μου να προσκαλέσω τους:

Να έχετε όλοι μία πολύ όμορφη μέρα!

1 σχόλιο:

  1. Kαλησπέρα Νεραιδένια μου,
    Σχεδόν σε όλα, συμφωνούμε.
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση, εντός των ημερών θα αναρτήσω κι εγώ σχετικά!
    Καλό ΣΚ κοριτσάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή